Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Kända människor, spännande historier, nya trender och den viktigaste debatten just nu i riket och i Jönköpings...

Lasso tisdag 11/4

Publicerat onsdag 12 april 2006 kl 09.48
1 av 5
2 av 5
Margareta Adelsund, ordförande i Dalviks odlarförening, ute i vårsolen (Foto:Kjell Ahlkvist)
3 av 5
Danilo Giannini (Foto:Karin Selldén)
4 av 5
Bibbi vill börja jobba igen (Foto:Kjell Ahlkvist)
5 av 5
Zdravko Franic bisonuppfödare (Foto:kjell Ahlkvist)

Vårsolen lockar ut kolonilott-odlarna

Med vårsolen kommer också lusten att påta i jorden. Kjell Ahlkvist stannade till vid Dalviks odlarförenings kolonilotter...

Ett annat vårtecken är att det blir fullt upp att göra är hos frisören. Ida Björk jobbar på en hårsalong i Jönköping, där hon klipper och färgar både killar och tjejer i vårens färger.

Danilo var med och avgjorde italienska valet

Danilo Giannini, italienare som bor i Jönköping, är en av alla dem som kan ha avgjort valet i Italien.

Det var så jämnt att utlandsboende italienare, som röstade för första gången, blev tungan på vågen.

Bibbi vill börja jobba igen, men många regler hindrar

Arbetslöshet och sysselsättning är ju en stor valfråga.

Och ofta hör vi ju politiker säga att det är för få svenskar som jobbar idag ,och att det är viktigt att de som är långtidssjukskrivna på ett eller annat sätt måste tillbaks till arbete, så långt det går.

Debatten handlar oftast om de som vill vara sjukskrivna, men som inte får det.

Men det finns också de som försöker komma tillbaks till arbete, men som hindras av alltför stelbenta regler hos försäkringkassan och arbetsförmedlingen.

Bibbi Lundgren i Jönköping är ”sjukpensionär” sen många år tillbaka. Hon kan tänka sig att börja köra taxi på halvtid, men det är lättare sagt än gjort.

Lasso har sökt arbetslivsminister Hans Karlsson för en kommentar, men han har påsklov och är svår att nå, så hans kommentar får vi återkomma med.

Däremot debatterar kommunalråden Peter Persson, s, och Acko Ankarberg, kd, frågan, de två politiker som Bibbi Lundgren själv varit i kontakt med.

Bisonoxeuppfödning en bra affär för Zdravko

För två år sedan blev Zdravko Franic på gården Bårarp utanför Lekeryd bisonuppfödare.Tanken då var att föda upp bisonoxarna, och såsmåningom starta restaurang och pub på gården, där bisonköttet skulle serveras till bussturister.

Lassos repoerter Kjell Ahlkvist åkte tillbaka till Bårarp och Zdravko för att se hur långt arbetet kommit, och han hade räknat med att bli mött av en ilsken kalkon, som gått på gården och vaktat.

På internet kommunicerar alla på lika villkor

Ungdomar med hörselskador, stamning och andra funktionshinder tycker att Internet är något av en frizon. Där kan dom kommunicera med andra ungdomar - på lika villkor.

Det visar en ny intervjustudie som forskaren Lotta Löfgren-Mårtenson har gjort.
David Johansson som studerar på Högskolan i Jönköping är funktionshindrad, och för honom betyder internet mycket. Han är gravt hörselskadad efter en hjärnhinneinflammation vid två års ålder, men med hjälp av Internet kan han kommunicera med kompisar på samma villkor som dem, och det gör han ofta.

Timmerlagret i Byholma turistmål en sommar till

Det enorma timmerlagret i Byholma utanför Ljungby kommer att bli en stor turistattraktion även i år.
Förra sommaren besökte mer än 50 000 personer platsen som oväntat blev ett av Smålands största turistmål. Och i sommar kommer ägaren till timmerlagret i Byholma, Vida Timber, att satsa på mer organiserade turistvisningar.

Lotta Fonsell är informations- och marknadsansvarig på Vida Timber.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".