Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Kända människor, spännande historier, nya trender och den viktigaste debatten just nu i riket och i Jönköpings...

Lasso tisdag 18/4

Publicerat onsdag 19 april 2006 kl 05.57
1 av 6
2 av 6
Marianne Eklöf, rektor på Strandskolan, som är en kristen friskola i Jönköping (Foto:karin Selldén)
3 av 6
Anders Åhström, lövträexpert på Träcentrum i Nässjö (Foto:Margareta Andermo)
4 av 6
Dövblinda Jane Eriksen och infälld teckenspråkstolken Jenny Stålberg (Foto: Kjell Ahlkvist)
5 av 6
Barbro Holmberg Foto:Henrik Montgomery, PRB
6 av 6
Foto:Hasse Holmberg, Pressens bild

Hjärntvätt eller valfrihet? Debatt om religiösa skolor

Är religiösa friskolor bra eller dåliga för barnen? Är det bra med moraliska rättesnören, eller kan det vara farligt med för mycket religion?

Metta Fjelkner, ordförande i lärarnas riksförbund och Marianne Eklöf, som är rektor på Strandskolan, som är en kristen friskola i Jönköping diskuterar religiösa friskolor i Lasso

Förstämning på Whitalaskolan efter dödsolycka

Under påskhelgen omkom en 16-åriga tjej utanför Vetlanda när hon åkte med en 15-årig kille efter en fest.
Bilen kom över på fel sida av vägen, över en bäck å in i skogen. Flickans liv gick inte att rädda. Pojken som körde klarade sig med hjärnskakning och lättare sår i ansiktet. Han misstänks nu för att ha varit onykter.

Idag kom kompisarna tillbaka till Withalaskolan i Vetlanda där Stefan Larsson är områdeschef. Han är också ansvarig för den krisgrupp som har upprättats där.

Berit Johansson, ordförande i Sveriges Trafikskolors Riksförbund vill införa en obligatorisk utbildning i hur alkohol och droger påverkar bilförare.

Björksav framtidens produkt på landsbygden

Björken är ett träd som växer på i stort sett hela norra halvklotet, och många av länderna där den växer, satsar resurser på att utvinna björksaven - men i Sverige finns ännu det knappt vare sig forskning eller produktion.

Men med rätt resurser så kommer björksaven att inom två-tre år vara ett viktigt bidrag till en levande småländsk landsbygd, menar Anders Åhström, lövträexpert på Träcentrum i Nässjö.

Dövblinda lär sig datakommunikation i Mullsjö

På Mullsjö Folkhögskola finns ett experimenthus för multihandikappet döv-blinda, det berättade vi om i Lasso för tre veckor sedan.Där är det meningen att dövblinda ska flytta in till sommaren för att provbo ett hus där dom kan leva självständigt, och det mycket tack vare den nya datatekniken...

I eftermiddags samlades sex döv-blinda kursdeltagare i Mullsjö för att lära sig mer om datakommunikation.

En av deltagarna är Jane Eriksen som tidigare har varit ordförande i riksförbundet för dövblinda. Hon får här hjälp att prata genom teckenspråkstolken Jenny Stålberg.

Nöjd minister presenterade vårbudget

Tandvårdsreform och satsning på en utvecklingsplan för äldrevården. Det var de största satsningarna i Per Nuders vårudget idag

Här i Jönköping presenterades vårbudgeten av migrationsministern Barbro Holmberg som var mycket nöjd med att det är idel satsningar den här gången. men kritikerna menar att budgeten är ”spretig och plottrig”.

Bra kottår i år bra för skogsägarna

Många ekorrar i skogen betyder många grankottar, och många kottar betyder många frön, och många frön betyder att skogsägare som ska återplantera gran efter stormen Gudrun får tillgång till många granplantor med god kvalitet, berättar Johan Sonesson, skogsforskare i Uppsala.


Tenhult möter allsvenska Öster

I Svenska Cupen i fotboll möter division 2 klubben Tenhults IF allsvenska Öster hemma ikväll, i den andra omgången av svenska cupen.

Thomas Ek, Tenhults tränare, rapporterar från uppvärmningen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".