Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Förmiddagsprogram i P4 Göteborg med aktuella intervjuer, forskning, hälsa, relationer, livemusik och...

Vilket nyårspartaj!

Publicerat onsdag 31 december 2008 kl 12.54
Radiohusets egen butler Roger Stjernhult vid nyårsbuffén. Foto: Ylva Nilsson

Årets extra sekund ägnades redan i förväg åt ett livligt pussande i Radiohuset.

Åh vilket party! Radiohusets egen butler Roger Stjernhult dukade upp en buffé av snittar som slog det mesta och Radiohusets inbjudna gäster lät sig väl smaka. 

Emelie Kanter som i höst har arbetat på barnhem i Ghana där hon bl a har sett till att alla barn vid ett av hemmen nu har en sjukförsäkring korades under pompa och ståt till Årets Göteborgare i Världen. Grattis Emelie!

Och så kom panelen, minglade och delade för sista gången frikostigt med sig av av tankar och funderingar från det gamla året och inför det nya. Vår egen kvarterspolis Sandra Zachrisson poängterade att det är 18-årsgräns för handhavande av raketer och sedan blev det klang- och jubelföreställning när Marcus Löfdahl på dragspel och Tina Glenvik på sång bjöd en bedårande tolkning av Abbas Happy new year.

Se - det var en nyårsförmiddag att lägga nära hjärtat. Nedan ser ni Rogers utlovade nyårsmeny. Nu önskar jag er alla ett riktigt Gott Nytt År! Pussas rejält nu den där extra sekunden vi har tillgodo vid midnatt - det gjorde vi i Radiohuset med råge redan vid lunch. Kram kram! /Ylva

Roger Stjernhults nyårsmeny

Vi börjar med Jordärtkockssoppa som serveras i glas:

4 pers

Skala ½kg jordärtskockor och skär dem i mindre bitar, så kokar du dom i lättsaltat vatten i 40 min. Mixa sönder dom i matberedaren och häll till baka de välmixade i kastrullen, tillsätt 1 dl grädde, pressa ner 1/4 citron och smaka av med salt och peppar. Servera gärna i glas och dekorera med en ätbar blomma. Soppan kan också serveras kall

Till huvudrätt så lägger du upp en ½ hummer en näve räkor och två skivor gravad lax med riven pepparrot på stor tallrik till varje gäst serveras tillsammans med rostat bröd eller ett varmt rosenbröd smakar naturligtvis ännu godare med en skiva stark ost till.

Till desserten. Skär lite av frukten du har hemma i en eldfastform, riv vit choklad över sätt i ugn 175 grader bara några minuter tills chokladen smält, under tiden mixar du några pepparkakor tillsamman med vaniljglass som serveras till den varma fruktsalladen! Njut!

Gott Nytt År!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".