Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Förmiddagsprogram i P4 Göteborg med aktuella intervjuer, forskning, hälsa, relationer, livemusik och...

Burek

Publicerat tisdag 13 oktober 2009 kl 10.18
Så här ser färdig Burek ut. Foto: Josipa Kesic/SR.

4 portioner

Deg:
500 g mjöl
1 msk salt
1 msk olja
2 dl ljummet vatten

Blanda ingredienserna och arbeta samma till en smidig deg. Låt stå medan fyllningen förbereds.

Köttfyllning:
500 g köttfärs
2 gula lökar
salt
grovkornig svartpeppar
1 deciliter bubbelvatten

Hacka löken och blanda med köttfärsen och kryddorna i en bunke och tillsätt sedan bubbelvattnet för att få pajen fluffig.

Ostfyllning:
200 g fetaost
3 ägg
2 dl keso
1 dl turkisk yoguhrt

Spenatfyllning:
200 g fetaost
3 ägg
2 dl keso
1 dl grädde
Hackad spenat

Vattenlag:
2 dl vatten
75 g margarin
1 tsk salt

Lagen kokas i 5 minuter.

Dela degen i 3 delar och kavla varje del så den blir rund och tunn. Pensla med olja och skär degen i fyra längder. Fördela köttfärsen längs kanterna på varje längd och vik över resterande deg till långa rader. Ringla dem som bullar.

Placera pajerna på djup plåt, grädda i mitten av ugnen i 225 grader i 30 minuter. Tag därefter ut plåten och häll på vattenlagen. Värm pajerna i ugn cirka 3 minuter. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".