Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Förmiddagsprogram i P4 Göteborg med aktuella intervjuer, forskning, hälsa, relationer, livemusik och...
Tisdagen 17 april

Rock, Hund å katt, Mat, mm

Publicerat tisdag 17 april 2012 kl 14.59
1 av 3
Birgit Nilsson Bergström och Eleonor Schutt Foto: Hasse Andersson
2 av 3
Malin Qvick, HasseAndersson och Christer Rydell
3 av 3
Veterinär Inger Carlsson Foto: Hasse Andersson

Dagens program gästades av rockgruppen Rydell & Qvick som släpper sin 3:dje skiva som heter R.O.A.D.T.R.I.P.

Hej Veterinär och Inger Carlsson från Västra Djursjukhuset svarade på Lyssnarnas frågor.

Eleonor Schutt och Birgit Nilsson Bergström från Hembakningsrådet berättade historien om Cupcakes och hade med sig recept

Ett besök hos Seniorerna i Kortedala på Forum med Elvistema bandades på måndagkvällen.

Till slut en intervju hemma hos författaren och storfiskaren Olof Johansson som är aktuell med boken "Född Fiskare"

Kanel-chokladcupcakes

18 normalstora

Med brun glasyr och pärlsocker liknar dessa cupcakes kanelbullar.

50 g smör

2 ägg

2 dl strösocker

2 1/2 dl vetemjöl

3 msk kakao

2 tsk vaniljsocker

1 tsk bakpulver

1 dl grädde

Frosting & garnering:

2 1/4 dl florsocker

4 msk smör (60 g rumsvarmt)

1 tsk kanel

25 g mörk choklad

pärlsocker

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 225°och ställ ut muffinsformar i en muffinsplåt eller på vanlig plåt.

2. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt.

3. Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker och bakpulver. Sikta ner det i smeten.

4. Rör ner det smälta smöret tillsammans med grädden och fördela smeten i formarna. Låt stå i ca 15 minuter.

5. Grädda i mitten av ugnen ca 8 -10 minuter (beroende på muffinsens storlek).

6. Sikta ner florsockret i smöret, tillsätt kanel och vispa tills det blir poröst.

7. Bryt chokladen i bitar och smält den i mikron. Blanda ner choklad i smöret och vispa det slätt.

8. Glasera med frosting och toppa med pärlsocker.

Kokoscupcakes med körsbär

12 normalstora

Med kokos i smeten och lime i frostingen får man en härlig smakbrytning till det söta.

125 g smör

1 1/4 dl strösocker

2 ägg

3 1/2 dl kokos (125 g)

1 1/2 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

2 msk mjölk

Frosting & garnering:

50 g smör (mjukt)

2 dl florsocker

1/2 msk mjölk

1/2 lime (rivet skal)

12 körsbär

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 200°. Vispa smör och socker vitt och pösigt.

2. Tillsätt äggen, ett i taget och fortsätt vispa det pösigt.

3. Blanda kokos, mjöl och bakpulver och rör ner det tillsammans med mjölken.

4. Fördela smeten i formarna och grädda i ugnen 15 - 20 minuter.

5. Vispa smöret till frostingen tills det blir vitt och pösigt. Rör ner florsockret och fortsätt vispa.

6. Blanda ner mjölk och limeskal.

7. Bred över frostingen på muffinsen när de kallnat. Garnera med körsbär.

Mandelmuffins med havtornsgrädde

16 st

Samma recept som Rabarbermoussetårta men gräddad i små muffinsformar av aluminium. Dekoren är vispad grädde smaksatt med havtornsmos.

Mandelmuffins:

150 g mandelmassa

75 g smör (rumsvarmt)

2 ägg

Havtornsgrädde:

2 dl vispgrädde

4 - 5 msk havstornsmos (el sylt)

Garnering:

ätbara blomblad eller färska bär

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 200º. Placera ut muffinsformar i aluminium på en plåt.

2. Mandelmuffins: Riv mandelmassan och vispa den kraftigt tillsammans med smöret.

3. Tillsätt äggen, ett i taget under fortsatt vispning.

4. Fördela smeten i formarna och grädda i mitten av ugnen 10-15 minuter. Låt kallna.

5. Vispa grädden och blanda ner havtornsmos.

Spritsa eller bred över muffinsen. Garnera med blomblad.

Tips! Muffinsen går bra att förvara i frysen. Ta fram ca 1 timme före servering

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".