Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Förmiddagsprogram i P4 Göteborg med aktuella intervjuer, forskning, hälsa, relationer, livemusik och...

Lyssnarnas svamprecept den 23 augusti. Lägre ner på sidan hittar du ljudfiler med svamprecept.

Publicerat torsdag 24 augusti 2006 kl 13.00

Smarriga SVAMPRECEPT.

Kantarellåda, ca 4 port.

1 liter färska kantareller
1 liten gul lök el. charlottenlök
4 dl kokt avsvalnad mjölk
4 ägg
salt, peppar,
smör till stekning och ugnsformen
Dela svampen i mindre bitar och fräs i smör i stekpanna tills vätskan dunstat. Tillsätt den finhackade löken, + ev lite mer smör.
Salta och peppra. Fräs några minuter tills löken mjuknat.
Smörj en ugnsfast form. Vispa samman äggen med den kokta avsvalnademjölken. Häll äggstanningen och svampen i formen. Grädda i 175-gradigugn tills lådan har stelnat, ca 30-40 min.
Jag brukar servera med blandad grönsallad som ev. har förstärkts med lite kall kokt pasta och en limevinegrätt.

Krustader med kantarellstuvning

6 krustader
kantareller
smör
1gul lök
1hg rökt skinka
1 v.löksklyfta
2dl v.grädde
salt,peppar,hackad persilja
Skala och hacka löken fräs den guldgul i smör tillsätt rör i skinkan och pressa i vitlöken häll i grädde peppra och saltarör i hackad persilja låt koka upp häll i krustaderna
Gull-Britt Wallin Angered

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".