Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Vi summerar dagens viktigaste händelser – och guidar dig inför kvällens aktiviteter.

Innehåll 13 december

Publicerat torsdag 13 december 2007 kl 11.44

Programledare: Lotte Nord
lotte.nord@sr.se

Alla tider är cirka och med reservation för ändringar.

15.07: Fortsatt muller från skolorna i Sundsvall - nu samlar Skönsbergsföräldrar sig för nya protester. Barn- och utbildningsnämnden får svara - det handlar mest om att föräldrarna tror det bara kommer att bli än fler friskolor med den politik som förs nu (rep Carl-Johan Höijby)

15.22: Lottningen i Vi i femman (rep Lennart Sundwall). De åtta skolorna i 2008 års upplaga är:

Söråkers skola klass 5 D

Ängetskolan klass fyrfem 2 från Örnsköldsvik

Matfors skola klass 5 B

Stige skola i Indal

Kyrkmons skola 5 A från Njurunda

Brännaskolan 5B Härnösand

Bergsåkers skola 5 A från Sundsvall

samt den kristna skolan Oasen fyr-fem också från Sundsvall

15.37: Lucia kommer! Mina två gäster heter Lucia, inget fusk här inte! Lucia Sprock (Härnösand) och Lucia Andersson (Sundsvall) är med och vi diskuterar namn, högtider och ljus i hår...

15.42: ev tjuvstart på fullmäktigediskussionen nedan. Marianne Sjöblom är en av mina gäster - och den som ska väljas till ny ordf i fullmäktige i Sundsvall den 28 jan. Detta efter en lång diskussion om lämpligheten med nuvarande ordföranden som är sambo med kommunalrådet.

16:12: Vad är vitsen med fullmäktige? Beslut fattas av tjänstemän och i nämndernas arbetsutskott - det är bara ett formellt klubbslag i fullmäktige - sällan en levande diskussion. Gäster: Marianne Sjöblom (s) och Sven-Åke West (fp), Härnösand (ordf i fullmäktige där).

16.22: Städpatrullen plockade snabbt bort rondellhundarna som du minns förra hösten - men massor av skyltar för Jula (nyöppnad verktygsbutik) får stå kvar vecka efter vecka på vägrenar, refuger och i rondeller.... Varför? Gäst: Eva Forslund, ingenjör på stadsbyggnadskontoret, Sundsvall

16.30: Resumé - alla nyheter från dagen i 10 minuters sammanfattning

16.45: Ekot

17.05: Årets Västernorrlänning, kandidat fyra! Berit Karlsson, Sundsvall - nominerad för sitt arbete med ungdomar i bostadsområdet Nacksta och som var med och startade kooperativet allservice Zadaka.

17.20: Kvällstipset - och det blir mer lucia. Teatergruppen Thalia i Timrå ger ett mirakelspel som tar upp ursprunget kring luciatraditionen (tel)

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".