Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Vi summerar dagens viktigaste händelser – och guidar dig inför kvällens aktiviteter.

Innehåll 20 december

Publicerat torsdag 20 december 2007 kl 13.40

Programledare: Lotte Nord  lotte.nord@sr.se

Alla tider är cirka och med reservation för ändringar. För att lyssna på det du vill, när du vill – gå in i arkivet ”Lyssna igen” (arkiverat i 30 dagar) http://sverigesradio.se/cgi-bin/sidor/index.asp?ProgramID=2724  

15.07: Nu säljs stadshuset vid Stora Torget i Sundsvall - och skattebetalare undrar säkert varför kommunen säljer så billigt till just det fastighetsbolaget. Du hör Norrportens Anders Wiklander och kommunalrådet Anita Bdioui (s) (rep Stig Edfast) (kan ev komma att kommenteras av ytterligare person - annars RING OCH TYCK! 060 - 66 62 51)

15.18: Går det att komma i julstämning när julen är så kommersiell? SR Kronobergs reporter Anna Johansson ger sitt eget svar på det...

15.25: Julstämning är det annars på gymnasiet i Sundsvall just nu - eleverna gör allt för att plocka poäng i Guldtrofén (det är lätt obegripligt, men handlar om att samla poäng för att få gå ut först på trappan i juni vid studenten) Rep Mikael Andersson

15.37: Flitpengar dras in i Sollefteå. Dan Bergman och Christer Jakobsson i Sollefteå jobbar hela dagarna med att köra ut mat till pensionärer, skotta snö - eller rensa rabatter – allt efter årstid. För det jobbet får dom 36 kronor – om dagen – i habiliteringsersättning av Sollefteå kommun.

Nu har Sollefteå kommun bestämt att även dagsersättningen på 36 kr ska försvinna från årsskiftet – eftersom kommunen ska spara pengar. (rep Ingrid Engstedt Edfast)

15.42: Är det rimligt att funktionshindrade som utför ett heltisarbete bara får 36 kr per dag - med hänvisning till att det är ett sätt för Sollefteå kommun att ordna meningsfull sysselsättning.

Vi ställde frågan till Bosse Häggqvist förvaltningschef för individ och omsorgsförvaltningen och Linnea Stenklyft ordförande i individ och omsorgsnämnden i Sollefteå (rep Ingrid Engstedt Edfast)

15.52: Ej klart: en skola i länet har problem med ”Pelle Svanslös” - en till synes herrelös katt utan svans som vill in i skolan för att plugga? äta? gå på toa?.... jag ringer upp skolan (tel)

16.12: En jul i skilda världar – bröderna Johannes och Samuel Ullberg i Västloning, utanför Sundsvall, fick nyss beskedet att deras föräldrar skulle skiljas. Vad blir det för jul nu? ... du hör barnens tankar om det nya som väntar (rep Peter Jonsson, UR. Ett längre reportage hör du i P4 på lördag kl 11.03)

16.22: ... mer om brödernas julfirande. Du hör också deras mamma Evelyn Ullberg.

16.30: Resumé – alla nyheter från dagen i 10 minuters sammanfattning

16.45: Ekot

17.05: Kyrkoskatterna tillbaka från Spanien – efter år av ovisshet, frustration och förtvivlan – så är det nu julafton allaredan på Länsmuseet i Härnösand. Rickard Isaksson från Härnösands stift och Lennart Kristiansson från Länsmuseet öppnar paketen med vår reporter Ulla Öhman

17.20: Varför inte åka till Skogsnäs ikväll för en subtil teaterupplevelse? Staffan ”Vilse i pannkakan” Westerberg tillsammans med Jämtlands läns teater ger föreställningen Tur och retur, otur och tur. Jag ringer till Skogsnäs Lars Svedberg i Ramseleskogarna – åker du nu hinner du var du än bor i länet!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".