Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Vi summerar dagens viktigaste händelser – och guidar dig inför kvällens aktiviteter.

Tisdag 26 augusti

Publicerat torsdag 28 augusti 2008 kl 14.08

Ännu en olycka vid Ådalsbanan och nya hastighetsbestämmelser på länets vägar. Lyssna på Efter tre!

Programledare: Lotte Nord ( lotte.nord@sr.se )

Alla tider är cirka och med reservation för ändringar. För att lyssna på det du vill, när du vill - gå in i arkivet ”Lyssna igen” (arkiverat i 30 dagar) http://sverigesradio.se/cgi-bin/sidor/index.asp?ProgramID=2724

15.07: En olycka har återigen inträffat vid bygget av Ådalsbanan. Igår kväll rasade betong ner på en byggnadsarbetare i en tunnel vid Utansjö, strax söder om Höga kusten-bron. Senaste nytt hör du här.

15.15: De mångåriga järnvägsbyggena med Ådalsbanan och Botniabanan har drabbats av flera olycksfall. Det allvarligaste när två personer omkom vid ett broras i våras. Vi jobbar på att få med arbetsmiljöverkets Agneta Axelsson. Hur ser hon på alla olyckor?

15.22: Mingel med morgondagens revystjärnor. I förmiddags var det invigning av den nya revyskolan i Sundsvall. Vi har träffat elever och lärare. (Rep Gunilla Lindros)

15.37: Nya, sänkta hastigheter väntar på vägar runt om i länet. Vägverkets regionchef Caroline Ottosson drar motiven till den nya ordningen. (studio)

15.45: Det blir lägre hastigheter på vägarna i Västernorrland. Beror det på att vägarna är dåliga? Och i så fall, varför inte rusta vägarna, istället för att sänka hastigheten? Tyck till om vägar och hastigheter på vår insändartelefon, 060 - 66 62 51!

16:12: Hudproblem hos frisörer ska utredas närmare. Det är onekligen en yrkeskategori som kommer i kontakt med många kemikalier. Var finns ekotänket här? Vem frågar efter det gröna håret? (Rep. Marcus Olofsson)

16.22: Kvällstips! I skogen står karljohan (eller stensopp som den också heter) och bara väntar på att bli plockad. Enligt är nationalencyklopedin är den ”mycket läcker och jämte kantarell den viktigaste matsvampen i Europa”. (Vad hände med champinjon?) Stig Norell från Härnösands svampklubb lär oss mer om karljohan.

16.30: Alla nyheter från dagen i 10 minuters sammanfattning - hör vår huvudsändning och få grepp om hela länet....

16.45: Ekot

17.05: Årets huvudsakliga semester är avslutad för de flesta. Nu ska vi in i vardagen igen. Vad betyder detta för våra nära relationer? Vilka problem kan dyka upp? Hör vår nya relationspanel för första gången.

17.12: Och jobbrelationerna, hur ställer sig panelen till att börja varje dag med ett stort leende mot varje arbetskamrat som socialt smörjmedel? Panelen är: Annelie Haglund (kurator Nivrenaskolan, Sundsvall), Anders Collin, (chef familjeresursteam, Sundsvall) och Ingher Nylander (Svenska kyrkans familjerådgivning, Härnösand).

Hör gärna av dig med synpunkter - tyck till om innehållet i radion!

Har du brådskande frågor: ring nyhetsdesken: 060 - 19 03 70 (bemannad 04.30 - 18.00)

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".