Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Vi summerar dagens viktigaste händelser – och guidar dig inför kvällens aktiviteter.

Efter Tre onsdagen den 4 februari

Publicerat onsdag 4 februari 2009 kl 15.19
1 av 3
På Söråkers vårdcentral stannar personalen kvar - på många andra vårdcentraler får man använda sig av stafettläkare. Foto: Johanna Vackdahl
2 av 3
Läkaren Staffan Salomonsson driver Söråkers vårdcentral. Foto: Johanna Vackdahl
3 av 3
Det är viktigt att väntrummet på vårdcentralen är trevligt. Foto: Johanna Vackdahl

Bilrea, skolkris och rapport från en vårdcentral som går med ger överskott och lyckas med att behålla sina läkare. Lite av innehållet i dagens Efter Tre.

Nedan följer dagens programpunkter och när de sänds. Alla tider är cirka och med reservation för ändringar. För att lyssna på det du vill, när du vill -

15.08: Bilrea i länet i skuggan av finanskrisen. Lennart Sundvall besöker bilhandlare sänker priserna på bilar när efterfrågan rasat i botten.

15.17: Rapport från Bolivia. Ett gäng elever från Hola Folkhögskola gör praktik i landet och vi får en första rapport från deras resa i Efter Tre.

15.30: Länsnyheter halvfyra.

15.38: Oroliga rektorer på Bobergsgymnasiet i Ånge om att sex av tio elever från niondeklass sökt sig till gymnasiskolor i andra gymnasier.

15.45: Diskussion om framtiden för gymnasieskolorna i länet. Martin Johansson(S), barn och utbildningsnämndens ordförande i Sundsvall och Erik Lövgren(S) humanistiska nämndens ordförande i Ånge finns med. Vilka skolor och program finns kvar om några år?

16.12: Hemligheten med Söråkets vårdcentral, den första i Västernorrland som landstinget la ut på entreprenad. Vad är det som gör att läkarna stannar på vårdcentralen? Och hur kommer det sig att vårdcentralen faktiskt gör ett överskott? Johanna Vackdahl undersöker.

16.18: Staffan Salomonsson läkare och VD för bolaget som driver Söråkers vårdcentral ser fram mot vårdvalet som införs från och med 2010. Han tror att det kommer att förändra vårdlandskapet i Sverige på några års sikt.

16.30: Länsnyheter halvfem

16.45: Kvartifemekot

17.05: Suget efter biobränsle förstör för skalbaggarna. Deras naturliga miljö går förlorad när kvistar, ris och skräp tas tillvara i jakten på bioenergi.

17.15: Mer om skalbaggarna och deras förändrade livsmiljö.

17.30: Länsnyheter halvsex

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".