Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Vi summerar dagens viktigaste händelser – och guidar dig inför kvällens aktiviteter.

Efter tre måndagen den 24 augusti

Publicerat måndag 24 augusti 2009 kl 12.51
1 av 3
Det här är alla elever i Solbergs skola, förmodligen den minsta i Sverige. Foto: Lennart Sundwall
2 av 3
Full håv med kräftor har inte kräftfiskarna vid Armsjön fått i år. Tom bur kan tyda på kräftpest, vilket länsstyrelsen nu ska utreda vidare. Foto: Daniel Nilsson/SCANPIX
3 av 3
"Hastigheten ska vara jämn" sa Staffan Thander som inte vill sänka hastigheten på större vägar. Foto: Johanna Vackdahl

Misstänkt kräftpest i ännu en sjö. Bara fem elever skrevs in på skolan i Solberg idag. Så telefonväkteri där trafiksäkerhet och hastigheter ställs i fokus.

Nedan följer dagens programpunkter och när de sänds. Alla tider är cirka och med reservation för ändringar. För att lyssna på det du vill, när du vill 

15.07: Kräftpest i Armsjön, söder om Sundsvall, är den troligaste orsaken till att inga flodkräftor längre finns kvar där, säger kräftforskare. Sommarstugeägare har hittat döda kräftor runt sjön, men eftersom inga prover har tagits så vet man inte säkert att det är kräftpest. (Reporter Annelie Ledin)

15.14: Hur sannolikt är det att det är kräftpest i Armsjön? Och vad kan man göra åt det? Ivar Sundvisson, Länsfiskekonsulent på Länsstyrelsen i Västernorrland, gästar Efter tre.

15.20: Sänkta hastigheter i trafiken - stoppar det fartdårarna och räddar liv? Efter tre fiskar åsikter från trafikanter i Sundsvall. (Reporter Johanna Vackdahl)

15.25: Telefonslussen öppnar - ring 060-66 33 77 för att vara med i telefonväkteri om trafiksäkerhet och hastigheter.

15.37: Är sänkta hastigheter bästa vägen till färre trafikolyckor och färre döda? Eller finns det andra sätt som att bygga bättre vägar? Säkrare bilar? Testa bilförarna? Trafiksäkerhet är ämnet i dagens telefonväkteri. Ring 060-66 33 77 för att göra din röst hörd.

15.45: Gäster i studion under telefonväkteriet är Björn Abelsson, konsult och engagerad i alla trafikfrågor och skriver ofta insändare. Och Bo Sjödin, chef för enheten samhällsplanering på Vägverket.

16.12: Bara fem elever skrivs in i skolan i Solberg, i norra Ångermanland, idag när den öppnar efter sommarlovet. Skolan i Solberg är förmodligen Sveriges minsta skola. Hur fungerar det? (Reporter Lennart Sundwall)

16.18: Tid för dina åsikter. Efter tre tömmer insändartelefonen och låter dig höras. Numret är 060-66 62 51.

16.30: Dagens vikitgaste nyheter från Västernorrland hör du Länsnyheterna med Stig Edfast.

16.45: Nyheter från Ekoredaktionen.

17.05: Sportpanelen är tillbaka! Mia Karlsson, Isabella Rönnqvist och Stefan Tärnhuvud samanfattar Friidrotts-VM, diskuterar fotboll och ger dig veckans bästa sporttips.

Programledare: Lotte Nord (lotte.nord@sr.se)
Producent: Johanna Vackdahl (060 - 19 03 45)

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".