Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Vi summerar dagens viktigaste händelser – och guidar dig inför kvällens aktiviteter.

Bageriskolans Jitterbugg

Publicerat tisdag 13 oktober 2009 kl 13.07

Görel Bergman Olsson i Matfors ringde till Efter tre för att berätta om sin favoritkaka Jitterbugg. Gunnar Söderberg, yrkeslärare Altinska skolan, tipsar om sitt bästa recept.

Du behöver:
750 g margarin eller smör
750 g vetemjöl
15 g bakpulver
150 g strösocker
2 ägg

Marängen:
0,5 liter äggvita
1250 g socker

Så här gör du:
Blanda ihop mördegen varsamt. Låt den ligga kallt en stund.

Varmvispa äggvita och socker väl till en maräng. Blandningen värms på måttlig värme eller över ett vattenbad under omrörning tills den är 70°C. Vispa därefter till önskad fasthet av marängmassan.

Kavla ut degen, 2 mm tjock och 35 cm bred. Fördela marängen på mördegen. Äggstryk underkanten och rulla ihop till en sträng. Förvara strängarna i frys.

Tag fram dagsbehovet och skär 1,5 cm breda kakor.

Grädda  i 180°C i ca 20 minuter.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".