Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Vi summerar dagens viktigaste händelser – och guidar dig inför kvällens aktiviteter.

Efter tre onsdagen 11 november

Publicerat onsdag 11 november 2009 kl 13.51
1 av 4
"Det första jag gör när jag kommer hem är att sätta på datorn" säger polisens it-forensikern Robert Westling som spanar i misstänkta gärningsmäns datorer. Foto: Johanna Vackdahl
2 av 4
Sollefteå sjukhus blir ett "närsjukhus" om moderaten Jacomina Berteema får bestämma. Foto: Ulla Öhman
3 av 4
Karin Hammar, trombonist. Foto: Sofia Forell
4 av 4
Språket på nätet var ämnet för gymnasiepanelen i Efter tre. Anders fröjd, Hanna Azzam, Linn Wiman och Anna Boberg. Foto: Johanna Vackdahl

Moderaterna föreslår att sjukhuset i Sollefteå ska bantas. Matematiklärare tveksam över hög nivån på högstadiebetyg. It-forensiker om spaning i misstänktas datorer. Språket på nätet diskuteras så kommer en välkänd tromboist liksom djurdoktorn.

Nedan följer dagens programpunkter och när de sänds. Alla tider är cirka och med reservation för ändringar. För att lyssna på det du vill, när du vill -

15.07: Osthyvel räcker inte. Nu vill moderaterna att strukturerna ska förändras i grunden. Bland annat att Sollefteå sjukhus ska bli ett "närsjukhus". Vad betyder det egentligen? Jacomina Beertema (M), oppositionsråd i landstinget är med i studion. Bengt Sörlin (M), landstingspolitiker från Sollefteå är också med - som inte alls gillar den idén.

15.20: Karin Hammar, välkänd trombonist, kommer och leker med instrumentet. Kan det låta som en katt, en höststorm, signalera rädsla?

15.37: I vårt tema språk hör du idag om data- eller smsspråk. It-forensikern Robert Westling, polisen i Västernorrland, om vad man kan hitta i datorer och hur han spanar. Reporter Johanna Vackdahl.

15.45: Är data- eller chattspråket med förkortningar och symboler en utarmning av det svenska språket eller ska vi kanske snarare se det som en extra dimension? Vår reporter Johanna Vackdahl är på Skvaderns gymnasieskola och pratar med några elever.

16.12: Hur väl stämmer betygen från grundskolan egentligen överens med elevernas faktiska kunskaper? Tomas Ärlebrant, matematiklärare på Sundsvalls gymnasium, har under flera år funderat kring frågan och har nu gjort en egen undersökning, alltså gått till roten med problemet.

Frågan är om han har hittat facit? Lena Wallgren Sandberg, rektor vid grundfriskolan Mimerskolan i Sundsvall är också med - en skola med höga betyg. Är de orättvist höga?

16.18: Senaste nytt!

17.05: Djurdoktorn på plats! Vår veterinär Trond Holdaas svarar på dina husdjursfrågor på direkten - ring och var med! Slussen öppnar 16.45, ring 060-66 33 77.

Programledare: Lotte Nord (lotte.nord@sr.se)
Producent: Mikael Andersson (mikael.b.andersson@sr.se)

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".