Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Vi summerar dagens viktigaste händelser – och guidar dig inför kvällens aktiviteter.

Efter Tre torsdag 28 januari

Publicerat torsdag 28 januari 2010 kl 14.55

Mer om snön som bara faller och faller, i energitemat tar vi grepp på spillvärmen, som mer eller mindre går till spillo och så debatt om smöret i Kramfors.

Nedan följer dagens programpunkter och när de sänds. Alla tider är cirka och med reservation för ändringar. För att lyssna på det du vill, när du vill -

15.07: Snöoväder dag två - och det känns i Sundsvallstrakten som det har parkerat just här. Men längs hela E4 har det varit stora störningar - Matilda Jansson sammanfattar läget.

15.14: Smöruppror i Kramfors. Livsmedelsverkets rekommendationer är att barnen ska få lättprodukter i första hand, men många föräldrar vill inte acceptera det utan vill att det ska serveras t ex standardmjölk och bregott eller smör till mackorna.

I Kramfors har detta resulterat i ett smöruppror. Idag lämnades det över listor med namnunderskrifter.

15.20: Debatt om matfetter i förskola och skola. Medverkar gör Kramfors kommuns kostchef Karin Lidén och föräldern Ann-Christin Tjernström.

15.37: Spillvärmeenergi motsvarande årsförbrukningen till 100 000 villor släpps varje år ut från sex stora industrier i Västernorrland.

Det visar en undersökning som vår reporter Christer Suneson gjort här på Sveriges Radio Västernorrland.

15.45: Debatt om industrins ansvar att ta hand om spillvärmen. Olle Björkqvist Lektor energiteknik på Mittuniversitetet och Karl Erik Holmkvist på industrigruppen Återvunnen energi samt Claes Västerteg (c) Riksdagsledamot med ansvar för för miljö-energifrågor är med.

16.12: Vägverket svarar på kritiken från lastbilsföraren Anders Lundberg som anser att de bristfälliga upphandlingarna Vägverket gör betyder brister i snöröjningen. Anders Lundberg har varit stående i timmar i Skule-backen. Vägverkets Joakim Melander svarar.

16.15: Alla som är beroende av hemtjänsten - hur känns det att veta att de kanske inte tar sig fram i drivorna? Bengt-Allan Forselius, 82 år, boende i Ljustorp berättar (och hinner nog även jämföra med vintrar han minns - det var värre förr...!). Vi hoppas även hemtjänsten är med här!

16.22: Mittuniversitetet delar ut stipendier för sista gången - pengarna är slut. Och nu söker man rika krösusar. Mariann Larsson sekreterare i stipendierådet är med.

17.00: Vi i femman - programledare Lennart Sundwall.

Den sista kvartsfinalen - med Bosvedjeskolan 5A från Sundsvall och Bergsåkers skola 5A från Sundsvall.

Programledare: Lotte Nord (lotte.nord@sr.se)
Producent: Matilda Jansson (060-19 03 46) matilda.jansson@sr.se

Hör gärna av dig med synpunkter - tyck till om innehållet i radion och i nyhetsbrevet! Vill du avsluta prenumerationen? Mejla eftertre@sr.se

Har du brådskande frågor: ring nyhetsdesken: 060 - 19 03 70 (bemannad 04.45 - 18.00

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".