Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Vi summerar dagens viktigaste händelser – och guidar dig inför kvällens aktiviteter.

Regionfrågan åter aktuell

Publicerat fredag 15 oktober 2010 kl 14.05

Sverige ska delas in i regioner och landstingen försvinner. Olika förslag på regioner finns, men nu sätter politiker i Västerbotten press för ett "Stor-Norrland".
Vi inleder också veckans tema med inredningstips och snackar idrott med sportpanelen i studion.

Programledare: Lotte Nord (060-19 03 34)lotte.nord@sr.se
Producent: Matilda Jansson (060-19 03 46) matilda.jansson@sr.se

Nedan följer dagens programpunkter och när de sänds. Alla tider är cirka och med reservation för ändringar. För att lyssna på det du vill, när du vill - klicka dig in i arkivet "Lyssna igen" (arkiverat i 30 dagar) http://sverigesradio.se/sida/sandningsarkiv.aspx?programid=66

15.07: Regionfrågan i Norrland - ett varv till. Sverige ska delas in i regioner och landstingen försvinner. Norrland ser ut att bli sist ut med att självt enas kring hur gränserna ska dras - det finns politiker som vill ha ett "Stor-Norrland" med fyra nordligaste länen, och det finns de som vill ha en region Mittnorrland och en region Nordnorrland (men vad regionerna ska heta vet vi egentligen inte än).

Nu säger politiker i Västerbotten ifrån och sätter press för ett "Stor-Norrland".

Edward Riedl, moderat västerbottenpolitiker är med liksom Elvy Söderström (S), Hans Hedlund (C) och regeringens utredare Mats Sjöstrand.

15.37: Veckans tema är att bona inför vintern. I dag handlar det om att fixa hemmet så det blir mysigt och varmt inför säsongens kyla. Anneli Emanuelz hjälper oss med det - hon träffar vår reporter Johan Selin.

16.12: Fritidsgården Kåken i Härnösand ska få lördagsöppet. Det lovar den nya rödgröna majoriteten i kommunen. Ungdomarna i Härnösand är positiva till förslaget men mer skeptiska till att Kåken nu ska flytta till det gamla tidningshuset på Kronholmen. Intervju med ungdomar i Härnösand, politiker och föreståndare. Reporter Robin Oljelund Kjellberg.

16.22: Senaste nytt som gör dina radioöron lyckliga! Eller rasande? Kanske att vi tar upp tråden kring de ständiga tågförseningarna, idag ställdes dessutom tåg in utan någon information eller ersättningstrafik...

17.05: Sportpanelen om fotbollsherrarna i Gif Sundsvall och deras brist på succé - eller? De har nu säkrat en kvalplats till Allsvenskan - men att det "alltid" ska vara kval? Annan sport ska vi också diskutera med P4sportens Mats Edström, Carina Nordström-Sköldh (enda kvinnan i Gifs styrelse) och Tommy Edström, motorsport, SHRA Sundsvall.

Hör gärna av dig med synpunkter - tyck till om innehållet i radion och i nyhetsbrevet! Vill du prenumerera? Mejla eftertre@sr.se

Har du brådskande frågor: ring nyhetsdesken: 060 - 19 03 70 (bemannad 04.45 - 18.00)

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".