Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Nya recept från Radiokockarna varje vecka i P4 Sjuhärad

Halstrad laxkotlett med färska rödbetor, broccoli och pepparrot

Publicerat fredag 3 november 2006 kl 13.49

4 st laxkotletter á 170 g
200 g färska rödbetor
1 knippe färsk broccoli
3 msk smör
Flingsalt
4 msk riven färsk riven pepparrot
1 dl gräddfil
4 citronklyftor


 1: Sätt ugnen på 200 C.
 2: Borsta rödbetorna väl.
 3: Koka rödbetorna mjuka med skal
     i ca 25-35 minuter
 4: Lägg de nykokta rödbetorna i kallt vatten
     och gnid bort skalet.
 5: Skär rödbetorna i fina klyftor.
 6: Plocka broccolin i fina buketter.
 7: Fyll en kastrull med vatten, l
     åt vattnet koka upp.
 8: Koka broccolin i 1½ minut.
 9: Lägg broccolin i en bunke med kallt vatten.
10: Halstra laxen hastigt på bägge sidor
      i en het stekpanna.
11: Lägg laxen på en ugnsplåt, salta och peppra.
12: Låt laxen gå färdigt i ugnen i ca 5 minuter.
13: Fräs rödbetorna i smöret någon minut.
14: Blanda ner broccolin hastigt så att
      den blir varm, strö på salt.
15: Lägg rödbetorna och broccolin på laxen.
16: Servera pepparrot, gräddfil citron
      och nykokt potatis till laxen.

Smaklig Måltid

Göran Nilsson

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".