Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Nya recept från Radiokockarna varje vecka i P4 Sjuhärad

Kryddig kycklinggryta med äpple, kokos och curry

Publicerat fredag 1 december 2006 kl 14.25

4 personer

4 kycklingbröst
3 vitlöksklyftor, finhackad
2 kryddmått nymald svartpeppar
½- 1 tsk mald ingefära
1 nypa chilipulver
2 tsk curry
2 röda äpplen, tärnade
1 röd paprika, strimlad
2 msk kokosflingor
1½ msk koncentrerad kalvfond
2 dl vatten
2 dl matlagningsyoghurt
Salt
Socker

1: Skär kycklingen i tärningar.

2: Bryn kycklingen i smör och olja i en
    stor stekgryta så att det får en fin färg.

3: Blanda ner vitlök, svartpeppar, ingefära,
    chilipulver och curry.

4: Bryn vitlök och kryddorna någon minut
    tillsammans med köttet.

5: Blanda ner äpple och paprika och bryn
    tillsammans med övriga ingredienser någon minut.

6: Blanda ner kokos, kalvfond och vatten,
    låt koka på svag värme i ca 5 minuter.

7: Blanda ner yoghurten och låt grytan koka
    på svag värme i ca 5 minuter.

8: Smaka av kycklingrytan med salt och lite socker.

9: Servera Jasminris och en fräch sallad till kycklinggrytan.

Smaklig Måltid 

Göran Nilsson

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".