Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Nya recept från Radiokockarna varje vecka i P4 Sjuhärad

Vitlöksostspäckad fläskfilé på klassiskt vis

Publicerat fredag 23 mars 2007 kl 11.33

4 personer

600 g fläskfilé
100 g färsk vitlöksost
200 g färska champinjoner, skivade
2 schalottenlök, finhackad
½ dl vitt torrt vin
1 msk koncentrerad kalvfond
1 dl vatten
2 dl vispgrädde
1 kruka gräslök, finklippt
Salt och nymalen vitpeppar

 1: Skiva upp 4 portioner fläskfilé.

 2: Platta ut fläskfilén något.

 3: Skär upp en ficka i fläskfilén och
     späcka med osten.

 4: Vänd fläskfilén i mjöl, salta och peppra.

 5: Stek köttet gyllenbrunt i smör och
     olja i en hög stekpanna.

 6: Tag ut fläskfilén och fräs champin-
     jonerna och löken i pannan.

 7: Häll på vin, fond, vatten och grädde,
     låt det hela koka ihop några minuter.

 8: Blanda ner gräslöken och smaka av
     med salt och nymalen vitpeppar.

 9: Lägg tillbaka fläskfilén och låt den
     koka i såsen någon minut.

10: Servera en härlig sallad och
      pressad potatis till fläskfilén.

Göran Nilsson

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".