Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Nya recept från Radiokockarna varje vecka i P4 Sjuhärad

Kryddig laxkotlett med tomat och kokosmjölk

Publicerat fredag 23 mars 2007 kl 11.35

4 portioner 

3 msk rapsolja
4 laxkotletter à 170 g
Salt och nymalen svartpeppar
1 finhackad gul lök
3 vitlöksklyftor, finhackade
1 röd paprika, fint tärnad
1 msk curry
400- 500 g krossade tomater
3 msk vatten
2 dl kokosmjölk
2 msk finhackad persilja

1: Sätt ugnen på 200 C.

2: Hetta upp olja i en hög stekpanna.

3: Lägg i laxen och krydda med salt och peppar.

4: Stek tills båda sidor fått en fin färg.

5: Sätt in laxen i ugnen i ca 6 minuter.

6: Lägg i lök, vitlök, paprika och curry 
    i pannan och fräs hastigt, rör om.

7: Blanda ner krossad tomat och vatten,
    koka upp och låt sjuda i 3-4 minuter.

8: Tillsätt kokosmjölk och persilja,
    smaka av med salt och peppar.

9: Häll såsen över fisken och servera
    lite nykokta grönsaker och ris till.

Smaklig måltid

Göran Nilsson

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".