Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Nya recept från Radiokockarna varje vecka i P4 Sjuhärad

Exotisk räkcocktail med mild ädelostsås

Publicerat fredag 23 mars 2007 kl 11.35

4 personer

500 g räkor med skal
2 papayafrukter
2 avocado
3 kvisttomater
Saften från en limefrukt
2 msk olivolja
1 tsk flingsalt

Ädelostsås:
1 dl crème fraiche
3 msk vatten
3 msk smulad ädelost
1 tsk socker
1 nypa salt

 1: Skala räkorna.

 2: Dela papayan och gröp ur kärnorna.

 3: Gröp ut fruktköttet med sked.

 4: Dela avocadon och ta ut kärnan. Gröp
     ut avocadon.

 5: Skär papayan och avokadon i små tärningar.

 6: Klyfta tomaterna och skär bort kärnorna
     med kniv.

 7: Tärna tomaterna.

 8: Blanda räkor, papaya, avocado och
     tomat i en skål.

 9: Blanda ner limesaft, olivolja och flingsalt
     i räkblandningen.

10: Blanda alla ingredienser till ädelostsåsen
     (mixa alla ingredienser).

11: Läk räkblandningen i cocktailglas
      (djupa tallrikar) och häll över ädelostsåsen.

12: Garnera med dill och citron.

13: Servera nybakt bröd till räkcocktailen.

God Jul önskar

Radiokocken Göran Nilsson

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".