Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Nya recept från Radiokockarna varje vecka i P4 Sjuhärad

Gratinerad hummer med champinjoner och valnötter

Publicerat fredag 23 mars 2007 kl 11.34

Till 4 personer behövs:

2 st humrar
2 finhackade schalottenlökar
8 färska champinjoner
8 valnötter, grovhackade
Smör

Till såsen
1 msk mjöl
1 msk smör
2 dl grädde
1 äggula
½ tsk fransk senap
1 dl riven lagrad ost

 1: Sätt ugnen på grill i 225C.

 2: Dela humrarna på längden.

 3: Plocka ut allt kött, även i  klorna.

 4: Skär hummerköttet i mindre bitar.

 5: Dela champinjonerna i 4 delar.

 6: Fräs champinjonerna i smör i ca 1 minut.

 7: Blanda ner schalottenlöken och valnötterna,
     fräs ytterligare 1 minut.

 8: Blanda ner hummerköttet och ställ åt sidan.

 9: Smält smöret till såsen i kastrull.

10: Blanda ner mjölet, tillsätt grädden under
      kraftig omrörning.

11: Lät såsen koka tills den blir tjock, ställ
      såsen åt sidan och vispa ner äggulan.

12: Blanda ner ost, fransk senap. Smaka
      av med salt och nymalen vitpeppar.

13: Blanda ner hummerköttsblandningen i såsen.

14: Fyll hummerskalen med hummerstuvningen.

15: Gratinera hummern i ugnen tills den fått en fin färg.

16: Servera en ruccolasallad med avokado,
      cocktailtomat, olivolja och balsamvinäger.

Gott Nytt år önskar

Göran Nilsson

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".