Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Nya recept från Radiokockarna varje vecka i P4 Sjuhärad

Stekt torskfilé med schalottenlök, kantareller och äpple samt rödvinssky

Publicerat fredag 12 januari 2007 kl 11.41

4 Personer

700 g torskfilé
Smör och olja till stekning
100 - 150 g kantareller (en liten burk)
2 röda äpplen i klyftor
Smör
4 delade schalottenlökar
1½ msk koncentrerad kycklingfond
2 dl vatten
1 dl rött vin
1 msk mjukt smör + msk mjöl


 1: Stycka torsken i 4 bitar och behåll skinnet.
 2: Blanda kycklingfond och vatten i en kastrull.
 3: Koka schalottenlökarna några minuter i buljongen
     tills de blir mjuka.
 4: Ta upp lökarna och lägg dem åt sidan.
 5: Blanda i rödvinet i buljongen och koka ner tills
     ca hälften återstår.
 6: Vispa ner mjölblandning och smaka av med salt
     och nymalen vitpeppar.
 7: Ställ rödvinsskyn åt sidan och värm på den innan
     servering.
 8: Stek torsken på skinnsisdan ca 1 minut, vänd den
     och stek färdig, salta och peppra.
 9: Smörstek kantarellerna och äppelklyftorna, strö
     på lite flingsalt. Blanda ner schalottenlöken så att
     den blir varm.
10: Servera potatismos eller pressad potatis till torsken.

Smaklig måltid

Göran Nilsson

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".