Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Nya recept från Radiokockarna varje vecka i P4 Sjuhärad

Fläskfilésmörgås med fransk senap, pepparrot och vitlöksfrästa champinjoner

Publicerat fredag 19 januari 2007 kl 11.04

4 Personer

8 skivor formbröd
4 bitar fläskfilé á 100 g
2 tomater
4 tsk Dijonsenap
4 msk färskriven pepparrot
12 champinjoner, skivade
3 vitlöksklyftor, finhackad
1 msk finhackad persilja
1 msk rivet ströbröd
Blandad sallad
Smör
Salt och peppar 

1: Skär bort kanterna på formbrödet.

2: Banka ut fläskfilén något.

3: Skiva tomaterna tunt.

4: Stek fläskfilén, salta och peppra.

5: Fräs champinjonerna i smör tillsammans med vitlöken
    någon minut. Strö på persilja och sist ströbrödet, salta lite.

6: Lägg fläskfilén på brödet och stryk på Dijonssenapen.
    Lägg på tomatskivorna, riven pepparrot och överst bröd.

7: Servera smörgåsen med blandad sallad och champin-
    jonerna runt om kring.   

Smaklig måltid

Göran Nilsson

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".