Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Nya recept från Radiokockarna varje vecka i P4 Sjuhärad

Ugnsbakad koljafilé med fänkål och champinjoner

Publicerat fredag 26 januari 2007 kl 11.11

500 g koljafilé
1 Ägg
Vetemjöl
2 fänkål
150 g champinjoner, skivade
3 dl matlagningsgrädde
Salt och nymalen vitpeppar
Smör 

 1:  Sätt ugnen på 200 C.  
 2:  Ansa fänkålen och skär den sedan i cm stora skivor.
 3:  Skär fisken i portionsbitar.
 4:  Koka fänkålen i lättsaltat vatten i 10 minuter.
 5:  Smörj en ugnsfast form med smör. Bred ut
      fänkålen i formen. 
 6:  Panera fisken genom att vända den i vetemjöl och
      sedan i uppvispat ägg. Bryn den lätt så att den bara
      får lite färg på bägge sidor. Den skall bara stekas
      på ytan, inte helt igenom. 
 7:  Lägg fisken ovanpå fänkålen och strö över lite salt
      och nymalen vitpeppar.
 8:  Lägg champinjonerna över fisken och häll på grädden.
 9:  Sätt in formen i ugnen i 20 minuter.
10: Servera kokt eller pressad potatis till fisken.

Smaklig Måltid

Göran Nilsson 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".