Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Nya recept från Radiokockarna varje vecka i P4 Sjuhärad

Grillad entrecôte med pepprig paprikasås och smörslungad potatis

Publicerat torsdag 24 maj 2007 kl 16.03

4 personer

4 st Entrecôte
Salt och nymalen svartpeppar
Pepprig paprika sås
2 st röd paprika
4 vitlöksklyftor, finhackad
1 schalottenlök, finhackad
1 tsk grovmalen svartpeppar
1 msk koncentrerad kalvfond
2 dl vatten
2 dl grädde
Salt och nymalen vitpeppar
Socker
Smörslungad potatis

600 g färskpotatis (utrikes)
Smör
Flingsalt

1: Skrapa och skölj potatisen.

2: Koka potatisen i ca 15 minuter så att dom nästan är färdiga.

3: Spola potatisen i kallt vatten, ställ åt sidan.

4: Börja med såsen.

5: Skär paprikan i mindre bitar.

6: Smörfräs schalottenlök, vitlök och paprika lätt i en kastrull.

7: Blanda ner kalvfond, vatten och grädde i en kastrull.

8: Låt såsen koka till cirka halva mängden återstår.

9: Mixa såsen slät i en mixer (stavmixer).

10: Häll tillbaka såsen i kastrullen och smaka av med salt, peppar och socker.

11. Grilla entrecôten ca två minuter på varje sida, salta och peppar.

12: Smörslunga potatisen i en het panna, strö på lite flingsalt.

13: Lägg upp entrecôten tillsammans med paprikasås och smörslungad potatis på tallrikar.

14: Servera en fräsch vårsallad till rätten.

Glad Pingst

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".