Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Nya recept från Radiokockarna varje vecka i P4 Sjuhärad

Grillad fläskkotlett med rabarberchutney och kryddsmör

Publicerat onsdag 11 juli 2007 kl 13.38

4 personer

4 fläskkotletter
1 msk ljus soja
Saft från en lime
½ msk rapsolja
Flingsalt
Svartpeppar från kvarn 

Rabarberchutney
Rapsolja
200 g rabarber
1 rödlök från knippe
1 vitlöksklyfta
½-1 tsk curry
2 cm färsk ingefära
3 msk flytande honung
2 msk vatten
1msk socker
Flingsalt 

Kryddsmör
75 g smör
1 vitlöksklyfta, pressad
1 färsk röd urkärnad chili, finhackad
1 msk grillkrydda
1 nypa flingsalt

1: Blanda soja, limesaft och rapsolja.

2: Pensla kotletterna med marinad.

3: Grilla cirka två minuter på varje sida, pensla då och då.

4: Salta och peppra kotletterna när dom nästa är färdiga.
Rabarberchutney 

1: Skala och skär rabarberna i mindre bitar.

2: Skala och finhackad rödlök, vitlök och ingefära.

3: Fräs rabarber, rödlök, vitlök och ingefära  i rapsolja ett par minuter.

4: Blanda ner curry, honung, vatten och socker.

5: Låt alltsammans koka på svag värme i ca 10 minuter.

6: Smaka av med lite flingsalt.

7: Severa rabarberchutney ljummen eller kall.

Kryddsmör

1: Blanda alla ingredienser till kryddsmöret.

2: Rulla in kryddsmöret i lite foliepapper, lägg in i frysen några minuter.

Servera färskpotatis till kotletterna tillsammans med chutney och kryddsmör

Grilla lugnt!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".