Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Nya recept från Radiokockarna varje vecka i P4 Sjuhärad

Jordgubbs - och passionsfruktscocktail med vaniljglass

Publicerat torsdag 26 juli 2007 kl 08.51

4 personer

Saften från 2 apelsiner
½ tsk vaniljsocker
2 msk socker
2 msk finstrimlad färsk basilika
2 passionsfrukt
1 liter jordgubbar
Vaniljglass
2 msk grovhackade pistagenötter

1: Pressa saften från apelsinerna.

2: Dela passionsfrukterna och skrapa ur fruktköttet.

3: Blanda apelsinsaft, vaniljsocker, socker, basilika och  passionsfruktsköttet i en kastrull.

4: Låt lagen långsamt koka upp och låt den småkoka i en minut.

5: Ställ kastrullen åt sidan så att lagen svalnar.

6: Klyfta jordgubbarna och lägg dem i en stor skål.

7: Häll lagen över jordgubbarna.

8: Lägg ett par kulor glass i varje cocktailglas.

9: Skeda jordgubbarna med lagen över glassen

10: Avsluta med att strö över pistagenötterna.

Söt Sommar!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".