Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Nya recept från Radiokockarna varje vecka i P4 Sjuhärad

Varm sallad med kräftstjärtar, kolja och kantareller

Publicerat torsdag 16 augusti 2007 kl 14.33

till 4 personer:


40 kräftstjärtar

150 g koljafilé

1 liter färska kantareller

2 små rödlökar från knippe, finhackad

50-80 g sockerärter

12 gula cocktailtomater i klyftor

Rapsolja

Flingsalt


 

Citronsås:

½ dl torrt vitt vin

½ dl vatten

3 msk färskpressad citronsaft

2 dl grädde

Salt och nymalen vitpeppar

1 msk smör

2 Msk finklipt gräslök


1: Dela torskfilén i 8 bitar.

2: Koka upp vatten och förväll sockerärterna i 30 sekunder, kyl av.

3: Skölj babyspenaten och fördela på 4 tallrikar; strö på lite flingsalt och några droppar rapsolja.

4: Halstra torskfilén i rapsolja, salta och peppra.

5: Smörfräs kantarellerna gyllenbruna i smör tillsammans med rödlöken, salta och peppra.

6:  Smörfräs kräftstjärtarna hastigt i smör och blanda ner sockerärter och tomater.

7: Fördela torskbitarna på tallrikarna tillsammans med kantareller och kräftblandningen.

8: Ringla över såsen.

9: Servera färskt bröd till rätten.


Citronsås:

1: Blanda vin, vatten, citronsaft och grädde i en kastrull.

2: Koka ner såsen till ca hälften.

3:Smaka av med salt och peppar.

4:Vispa ner smöret och blanda ner gräslöken.  


 

Smaklig Måltid!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".