Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Nya recept från Radiokockarna varje vecka i P4 Sjuhärad

Rödtungsfilé med Äppelcidersås och smörstekta kantareller

Publicerat fredag 5 oktober 2007 kl 10.00

8 rödtungsfiléer
Mjöl
Smör
Salt och nymalen vitpeppar
½ Liter färska gula kantareller (Trattkantareller)
Äppelcidersås
1 finhackad schalottenlök
1 rött äpple urkärnad och skalad
1 kryddmått curry
1 dl äppelcider
½ Msk koncentrerad kycklingfond
1 dl vatten
2 dl grädde

1: Vik rödtungan dubbelt och panera den i mjöl, salta och peppra.

2: Stek rödtungan på medelvärme i smör ca 2 minuter på varje sida

3: Stek kantarellerna i smör, salta och peppra.

Äppelcidersås

1: Skär äpplet i små tärningar.

2: Smörfräs lök, curry och äppeltärningarna hastigt i en kastrull.

3: Häll på cider, kycklingfond, vatten och grädde.

4: Låt koka såsen till cirka halva mängden återstår.

5: Smaka av såsen med salt och nymalen vitpeppar.

Servera fisken med kokt potatis, kokta gröna bönor, sås och kantareller.

Smaklig måltid

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".