Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Nya recept från Radiokockarna varje vecka i P4 Sjuhärad

Hummersallad med kronärtskockshjärtan och apelsin

Publicerat fredag 12 oktober 2007 kl 08.40

2 humrar
12 kronärtskockshjärtan ( ur burk)
2 apelsiner, i skinnfria klyftor
8 champinjoner
50 g ruccolasallad
2 msk färskpressad citronsaft
1 nypa salt 

Dressing
1 dl majonnäs
1 dl crème fraiche
1 nypa cayennepeppar
2 msk finhackad dill
Salt

1: Blanda dressingen och smaka av med salt, ställ kallt.

2: Rensa och ta ur köttet på hummern.

3: Försök att få hummerklorna så hela som möjligt.

4: Skär hummerstjärtarna i mindre bitar.

5: Dela kronärtskockshjärtorna i 4 delar.

6: Skala och filéa apelsinerna.

7: Skiva champinjonerna.

8: Lägg ruccolasalladen i kallt vatten.

9: Blanda hummerkött, kronärtskockshjärtan, apelsiner, champinjoner och citronsaft och salt försiktigt i en bunke.

10: Lägg upp ruccolasalladen på fyra tallrikar och hummerblandingen ovanpå.

11: Skeda över lite dressing och servera resten i en skål.

12: Avsluta med hummerklorna ovanpå salladen och en fin dillkvist.

13: Servera rostat bröd till salladen.

Smaklig måltid

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".