Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Nya recept från Radiokockarna varje vecka i P4 Sjuhärad

Älgrulader med gräddig portersås

Publicerat torsdag 18 oktober 2007 kl 14.56

8 skivor a’ 60 g älginnalår (nötkött)
Smör
1 lök
2 små syrliga äpplen (svenska)
100 g rimmat sidfläsk
2 msk svensk senap
2 msk ströbröd
1 ägg
2 msk koncentrerad kalvfond
2 dl vatten
1 flaska porter (mörkt öl)
2 dl vispgrädde
2 msk mjölk + 1 msk mjöl

1: Banka ut köttet i tunna skivor.

2: Skala löken och kärna ur äpplena.

3: Finhacka löken och tärna äpplena.

4: Skär fläsket i små tärningar.

5: Stek fläsket till fin färg och blanda sedan ner löken - och låt den fräsa med någon minut.

6: Låt fläskblandningen svalna.

7: Blanda fläskblandningen med äpple, senap, ströbröd och ägg.

8: Fördela fyllningen på köttskivorna, rulla ihop och fäst med tandpetare.

9: Bryn ruladerna i stekpanna, salta och peppra.

10: Lägg över ruladerna i en gryta, häll på fond, vatten och öl.

11: Låt ruladerna koka på svag värme under lock till köttet är mört i ca 40 minuter.

12: Lyft upp ruladerna och ta bort tandpetarna.

13: Blanda ner grädde och mjölblandningen.

14: Låt såsen koka till lagom tjock konsistens, smaka av med salt och peppar.

15: Servera smörstekt höstsvamp och hemlagat potatismos till älgruladerna.

Smaklig Måltid

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".