Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Nya recept från Radiokockarna varje vecka i P4 Sjuhärad

Helstekt rödspätta med smörfrästa rödbetor och kapris

Publicerat torsdag 25 oktober 2007 kl 16.53

4 personer

4 hela rödspättor
8 st färska rödbetor
4 msk kapris
Citron
Kokt potatis
Salt och vitpeppar från kvarn
Vetemjöl
Smör

1: Borsta rödbetorna rena och ta bort blasten.

2: Lägg rödbetorna i en kastrull och fyll på vatten, så att betorna täcks.

3: Koka betorna nästan mjuka under lock i ca 40 minuter, Känn efter med en sticka.

4: Spola rödbetorna i kallt vatten och gnid bort skalen.

5: Klyfta rödbetorna i fyra delar.

6: Panera rödspättan i mjöl, salta och peppra.

7: Lägg smör i en stor stekpanna och stek fiskarna när smöret är ordentligt brynt.

8: Stek på hög värme ca fyra minuter på varje sida.

9: Lägg upp rödspättan på fyra tallrikar.

10: Smörfräs rödbetorna och kaprisen och fördela det över rödspättorna.

11: Servera rödspättan med kokt potatis och citronklyfta.

Smaklig måltid

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".