Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Nya recept från Radiokockarna varje vecka i P4 Sjuhärad

Kokta päron med kall sabayonsås och rårörda hallon

Publicerat fredag 2 november 2007 kl 10.50

4 portioner

4 päron, skalade och urkärnade
1 liter vatten
2 dl socker
Sabayonsås

3 äggulor
1 dl socker
8 cl torrt vitt vin
1 dl vispad grädde
Rårörda hallon
125 g frysta hallon
2 msk socker 

1: Koka upp vatten med sockret.

2: Lägg ner päronen och låt koka i ca 20 minuter tills dom är mjuka.

3: Låt päronen svalna i sin egen lag.

4: Blanda frysta hallon och socker i en bunke.

5: Låt hallonen stå framme i rumstemperatur till päronen är klara.

6: Blanda äggulor, socker och vitt vin i en kastrull.

7: Vispa alla ingredienser kraftigt över värme tills den blir tjock och krämig.

8: Ta bort sabayonsåsen från spisen och vispa den vidare så att den blir kall.

9: Rör försiktigt ner den vispade grädden.

10: Dela päronen på längden och lägg dom i 4 djupa tallrikar.

11: Häll Sabayonsåsen över päronen och skeda sedan över hallonen.

God Efterrätt!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".