Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Nya recept från Radiokockarna varje vecka i P4 Sjuhärad

Ryggbiff med klassisk pepparsås och bakad potatis

Publicerat fredag 9 november 2007 kl 11.41

4 ryggbiff á 170 g
4 bakpotatis
4 klickar smör

Klassisk pepparsås
1 finhackad schalottenlök
2 msk krossad grönpeppar i lag
½ tsk grovmalen svartpeppar
1 msk finhackad röd paprika
1 tsk torkad dragon
1 tsk fransk senap
4 dl vatten
1½ msk koncentrerad kalvfond
2 dl vispgrädde
Salt

1: Sätt ugnen på 225 C.

2: Rulla in potatisen i folie och baka i ugnen i ca 1 timme.

3: Börja med såsen.

4: Smörfräs lök, grönpeppar, svartpeppar, paprika och dragon tillsammans i en kastrull i 1 minut.

5: Tillsätt fransk senap, vatten, kalvfond och grädde.

6: Låt såsen koka några minuter till såsen får en lagom tjock konsistens.

7: Smaka av med lite salt.

8: Stek köttet medium stekt, salta och peppra.

9: Servera bakad potatis med en klick smör i till pepparsteken.

Tips: Servera skivad tomat med finhackad rödlök till pepparsteken.

Smaklig Måltid

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".