Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Nya recept från Radiokockarna varje vecka i P4 Sjuhärad

Vitlöksfrästa räkor på salladsbädd med senapsdressing

Publicerat torsdag 15 november 2007 kl 15.33

4 Personer

100 g blandade sallads sorter
½ dl olivolja
1 msk rödvinsvinäger
1 tsk fransk senap
Salt och nymalen svartpeppar

48 räkor med skal
4  finhackade vitlöksklyftor
2 msk finhackad persilja
1 ½ msk ströbröd
1 msk olivolja
1 msk smör 

1: Skala räkorna

2: Strimla salladen grovt och lägg den i kallt vatten.

3: Vispa ihop olivolja, vinäger och fransk senap, smaka av med lite salt.

4: Fördela salladen på 4 tallrikar och skeda över senapsdressingen.

5: Värm olivolja i en stekpanna och blanda sedan ner smöret.

6: Lägg ner räkorna och vitlöken i pannan och fräs på hög värme någon minut.

7: Blanda ner persilja och ströbröd och dra sedan av pannan från spisen.

8: Fördela räkorna över salladen.

9: Servera nybakat bröd till.

Smaklig måltid

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".