Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Nya recept från Radiokockarna varje vecka i P4 Sjuhärad

Crépes med räkor, ädelost och valnötter

Publicerat torsdag 6 december 2007 kl 10.27

Crépsen

2 ägg
1 dl vetemjöl
½ Tsk salt
2½ dl mjölk
2 msk smält smör
Smör
1 dl riven ost

Fyllning med räkor, ädelost och valnötter

½ Kg räkor med skal
2 msk ädelost mosad
2 dl crème fraiche
15 st valnötter, finhackad
2 msk dill, finhackad
½ Tsk salt
1 tsk socker

1: Sätt ugnen på 225 C.

2: Vispa ägg, vetemjöl och salt till en jämn smet.

3: Tillsätt mjölk och smör under kraftig omrörning.

4: Grädda 8 tunna pannkakor och låt dom sedan svalna på smörpapper.

5: Skala räkorna till fyllningen.

6: Blanda ädelost, crème fraiche, valnötter, dill, salt och socker.

7: Fördela fyllningen på crépsen och rulla ihop dem.

8: Placera crépsen i en smord eldfast form och strö över osten.

9: Gratinera crépsen i ugnen i ca 10 minuter.

10: Servera en härlig sallad till crépsen.

Smaklig måltid

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".