Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Nya recept från Radiokockarna varje vecka i P4 Sjuhärad

Kanelpannacotta med lingonsås

Publicerat fredag 14 december 2007 kl 08.54

4 personer
3 dl vispgrädde
1 dl mjölk
3 msk strösocker
½-1 tsk malen kanel
2 gelantinblad
Lingonsås 

2 dl tinade lingon
3-4 msk vatten
3 msk florsocker 

1:Lägg gelantinbladen i kallt vatten.

2: Koka upp grädde och mjölk i en kastrull.

3: Tag upp gelantinbladen och krama ur vattnet.

4: Dra kastrullen åt sidan.

5: Tillsätt socker, kanel och gelatin.

6: Rör om tills allt har smält.

7: Häll upp blandningen i vinglas eller djupa tallrikar.

8: Låt stelna i kylen i ca 2½ timme.

9: Lägg lingonen i en mixer. Tillsätt vatten och florsocker.

10: Mixa till en slät massa.

11: Skeda över lingonsåsen på pannacottan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".