Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Nya recept från Radiokockarna varje vecka i P4 Sjuhärad

Kycklingfilé på spett med apelsinsås samt spenatsallad med valnötter och fikon

Publicerat fredag 21 december 2007 kl 10.35

4 personer 

4 kycklingbröst
3 msk rapsolja
Salt och nymalen svartpeppar 

Apelsinsås
Rivet skal från en apelsin ( ej det vita)
Saften från 2 apelsiner
1 msk koncentrerad kycklingfond
2 dl vatten
2 dl vispgrädde
1msk smör
Salt 

Spenatsallad
100 g babyspenat
150 g finstrimlad rödkål
4 urkärnade tomater, strimlad
50 g torkade fikon, finhackad
15 valnötter, grovhackad 

Dressing
1 färskpressad lime
3 msk vatten
1 msk ljus soja
1 msk socker

1: Sätt ugnen på 200 C.

2: Skär varje kycklingbröst i 8 bitar.

3: Trä kycklingen på träspett, pensla på rapsolja, salta och peppra.

4: Lägg kycklingen på en smord ugnsplåt, ställ in ugnen i ca 15 minuter.

Apelsinsås

1: Blanda apelsinskal, apelsinsaft, kycklingfond och vatten i en kastrull - Låt alltsammans koka ner till halva mängden återstår.

2: Häll på grädden och låt koka till lagom tjock konsistens,    Vispa ner smöret  och smaka av med lite salt.

Spenatsallad

1: Läg spenaten i en bunke med kallt vatten några minuter.

2: Blanda spenat, rödkål, tomat, fikon och valnötter i en skål.

3: Blanda alla ingredienser till dressingen.

4: Blanda ner dressingen i salladen.

Smaklig Måltid

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".