Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Nya recept från Radiokockarna varje vecka i P4 Sjuhärad

Majsplättar med avokado och papayasalsa

Publicerat fredag 22 februari 2008 kl 10.43

4 portioner 

200 g frysta majskorn
1½ dl vetemjöl
0.5 tsk salt
0.5 tsk bakpulver
2 ägg
1 dl gräddfil
2 msk smör 

Avokado och papayasalsa
2 mogna avokado, skalad och tärnad
2 mogna papaya, skalad och tärnad
3 msk finhackad rödlök
2 msk färskpressad citronsaft
1½ msk olivolja
1 msk socker
1 tsk flingsalt 

Koriandersalsa
1 dl gräddfil
2 msk färsk finhackad koriander
1 vitlöksklyfta, pressad
½ Tsk socker
1 nypa flingsalt 

1: Koka upp vatten och blanda ner majsen och koka 1 minut.

2: Låt majsen rinna av och mixa sedan till ett grovt mos.

3: Blanda mjöl, bakpulver och salt. Knäck ner äggen och tillsätt – gräddfilen. Vispa ihop till en jämn smet tjock smet. Blanda ner majsen.

4: Stek majsplättarna i smör i en plättpanna.

5: Blanda alla ingredienser till avokado och papayasalsan.

6: Blanda alla ingredienser till koriandersalasn.

7: Lägg majsplättarna på 4 tallrikar med avokadosalsan,     avsluta med att ringla en sked med koriandersalsa på tallrikarna.

Smaklig måltid

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".