Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Nya recept från Radiokockarna varje vecka i P4 Sjuhärad

Nasi Goreng med kall currysås smaksatt med vitlök och kokos

Publicerat torsdag 28 februari 2008 kl 16.28

Tryckfelsnisse var framme och trollade bort ingredienser - I Currysåsen saknades hur mycket kokos det skulle vara. Men nu finns det med i receptet.

4 personer                                     

4 portioner långkornigt ris
olja
250 g Skivat fläsk
500 g räkor med skal
½-1 Grillad kyckling
1 gul lök
6 vitlöksklyftor
500 g vitkål
3 tsk curry
1 tsk paprikapulver
2-4 tsk Sambal Oelek
1 tsk Salt 

1: Koka riset och låt det svalna.

2: Strimla fläsket tunt och skala räkorna.

3: Plocka köttet från kycklingen och strimla det fint.

4: Finhacka löken och vitlöken.

5: Strimla vitkålen på längden och dela seden på tvären.

6: Stek fläsket i en stekgryta gyllenbrynt.

7: Blanda ner lök, vitlök och vitkål och stek någon minut.

8: Strö över curry, paprikapulver och salt.

9: Blanda ner kycklingen och räkorna, rör om och stek vidare - Någon minut.

10: Blanda ner riset, sambal oelek och rör om ordenligt.

Currysås smaksatt med vitlök och kokos
1 dl crème fraiche
1 dl majonnäs
½ dl vatten
1 sk Curry
1 ½ msk kokosflingor
1 tsk socker
1 tsk sambal oelek
2 pressade vitlöksklyftor
Salt

1: Blanda alla ingredienserna till såsen och smaka av med salt. Servera Nasi Gorengen med såsen och en god sallad.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".