Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Nya recept från Radiokockarna varje vecka i P4 Sjuhärad

Gratinerad Tortellini med skinka ,tomat, champinjoner och vitlök

Publicerat fredag 7 mars 2008 kl 10.37

4 Personer 

500 g färsk tortellini (cirka 200 g torkad tortellini)
150 g rökt skinka, strimlad
1 gul lök, finhackad
4 vitlöksklyftor, finhackade
200 g färska champinjoner, klyftade
400 g krossad tomat på tetrapack
150 g färskriven parmesanost
3 dl matlagningsgrädde
Salt och nymalen svartpeppar 

1: Sätt ugnen på 200 C.

2: Smörj en djup ugnsform.

3: Koka den färska tortellinin i 1 minut.

4: Spola kallt vatten på tortellinin och låt rinna av väl.

5: Fräs lök, vitlök och champinjoner några minuter i smör och olja i en stekgryta.

6: Blanda ner krossad tomat, grädde och skinka, låt småkoka några minuter.

7: Smaka av såsen med salt och nymalen svartpeppar.

8: Häll den avrunna tortellinin på ugnsformen.

9: Häll såsen över och avsluta med den rivna osten.

10: Sätt in formen i ugnen i ca 15 minuter tills osten fått en gyllenbrun färg.

Smaklig Måltid

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".