Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Nya recept från Radiokockarna varje vecka i P4 Sjuhärad

Thailändsk kyckling gryta med, Basilika och lime

Publicerat torsdag 10 april 2008 kl 16.06

4 Personer 

Matolja
4 vitlöksklyftor, finhackad
2 schalottenlök, finhackad
1-2 Röda chilifrukter, urkärnad och tunt skivat
4 kycklingbröst, tärnade
1 tsk grön chilipasta
20 basilikablad
1 msk thailändsk fisksås
3 dl kokosmjölk
2 limefrukt, färskpressad
1 msk socker
Salt 

1: Hetta upp 2 msk olja i en stekgryta eller en Wok.

2: Blanda ner vitlök, currypasta, kyckling, lök och chilifukt och stek 3-5 minuter tills kycklingen är genomstekt, rör om då och då.

3: Tillsätt basilikablad, fisksås och kokosmjölk.

4: Rör om en kort stund över värmen och blanda ner limesaften.

5: Blanda ner sockret och smaka av med lite salt.

Servera Jasminris till rätten

Smaklig Måltid

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".