Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Nya recept från Radiokockarna varje vecka i P4 Sjuhärad

Vit sparris med citronsmör och pinjenötter samt råraka med klassiska tillbehör

Publicerat fredag 25 april 2008 kl 10.41

0,5 kg vit färsk sparris
Citronsmör
50 gr smör
½ Msk olivolja
2 msk färspressad citronsaft
1 msk pinjenötter
Salt

1: Lägg sparissen på en skärbräda och skala den enklast från dig.

2: Skär bort ca 1 –2 cm av roten. Koka sparrisen i vid låg kastrull i lättsaltat vatten.

3: Koka sparrisen i ca 10 – 15 minuter, beroende på tjocklek.

4: Skölj sparrisen under kallt vatten och låt rinna av på lite hushållspapper.

5: Blanda alla ingredienser till smöret och smaka av med lite salt.

Råraka med klassiska tillbehör

8 mjöliga potatisar
Smör
100 g röd stenbitsrom (Löjrom)
1 rödlök, finhackad
1 dl gräddfil
Dill för garnering

1: Skala och riv potatisen på grova sidan av rivjärnet, salta och peppra.

2: Smält smöret i en stekpanna och låt det bli gyllenbrunt.

3: Lägg ¼ av den rivna potatisen åt gången. Platta ut med en stekspade.

4: Stek rårakorna ca 2 minuter på varje sida, tills det blir gyllenbruna.

5: Lägg rårakorna på 4 stora tallrikar, klicka på en sked kaviar på rårakorna. Lägg på rödlök och en sked med gräddfil.

6: Avsluta med att lägga på sparrisen och en klick av citronsmöret. Garnera med dill

Smaklig Måltid

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".