Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Nya recept från Radiokockarna varje vecka i P4 Sjuhärad

Grillad kassler med murkelsås, potatissallad och vårprimörer

Publicerat fredag 2 maj 2008 kl 10.37

4 personer 

500 g kassler 

Murkelsås
200 g burk med murklor
2 schalottenlök, finhackad
1 msk koncentrerad kalvfond
2 dl vatten
2 di vispgrädde 

1: Skiva kasslern i 8 tjocka skivor.

1: Grovhacka murklorna och skölj dom väl.

2: Smörfräs murklorna tillsammans med löken några minuter.

3: Häll på kalvfond, vatten och grädde.

4: Låt såsen koka till lagom tjock konsistens.

5: Smaka av såsen med salt och nymalen vitpeppar.

Potatissallad 
700 g potatis (Färsk potatis från Medelhavet)
4 msk olivolja
1 msk fransk senap
3 msk persilja, finhackad
3 msk gräslök, finklippt
2 msk kapris
Salt och nymalen svartpeppar 

1: Skala och koka potatisen och låt den svalna. Dela potatisen i lagom stora bitar.

2: Vispa ihop olivolja och senap och blanda ner den i potatisen. Rör om försiktigt så potatisen inte trasas sönder.

3: Tillsätt persilja, gräslök och kapris.

4: Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.

5: Grilla kasslern någon minut på varje sida.

Servera nykokta vårprimörer efter tycke och smak 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".