Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Nya recept från Radiokockarna varje vecka i P4 Sjuhärad

Grillade lammkotletter med sås på färsk mynta samt rostad färsk potatis

Publicerat fredag 13 juni 2008 kl 10.37

4 personer

16 lammkotletter (fläskkotlett)
1 dl olivolja
2 tsk torkad timjan
3 pressade vitlöksklyftor
1 färskpressad citron
1 tsk salt
1 tsk socker

1: Blanda alla ingredienser till marinaden.

2: Lägg kotletterna i en plastpåse och häll på marinaden, låt marineras i 3 timmar.

Myntasås
2 dl matlagningsyoghurt
3 msk finhackad färsk mynta
2 tsk socker
1 nypa grovmalen svartpeppar
Salt

1: Blanda alla ingredienser till såsen, ställ kallt

Rostad färskpotatis
600 g färskpotatis (små)
½ Dl olivolja
1½ msk flytande honung
1½ msk flingsalt
1 knippe dill, finhackad

1: Sätt ugnen på 200 C.

2: Borsta och skölj potatisen väl.

3: Blanda potatis, olivolja, honung och salt på en ugnsplåt.

4: Rosta potatisen i 15 minuter, strö sedan över dillen och blanda väl.

5: Rosta potatisen i ca 15 minuter till så att den blivit mjuk och fått en fin färg.

Häll över lammkotletterna och marinaden i en bunke.

Grilla lammkotletterna i ca 1½ minut på varje sida, pensla på lite marinad då och då.

Servera en härlig sommarsallad till lammkotletterna.

Göran Nilsson

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".