Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Nya recept från Radiokockarna varje vecka i P4 Sjuhärad

Maggans potatissallad

Publicerat fredag 5 september 2008 kl 09.06

4-6 personer

1 kg färsk potatis (fryst el färsk)
1 påse ruccola (ca 100 g)
3 avocado
1 ask cocktailtomater (ca 100 g)
1 röd lök (eller salladslök)
10 st rädisor 

Dressing:
1 dl kallpressad olivolja el rapsolja
½ msk vit balsamvinäger
1 msk dijonsenap
(1 pressad vitlöksklyfta)
Salt
Svartpeppar

Att servera till:
Fetaost i bitar
Svarta oliver

Gör så här:
1. Koka potatisen mjuk i ca 20 min. Gör under tiden i ordning grönsakerna.

2. Dela ruccolan i mindre strimlor

3. Skala och skiva avokadon (eller skeda ur den)

4. Halvera coctailtomaterna

5. Skala, halvera och skiva löken tunt

6. Skiva rädisorna

7. Blanda det skurna i en salladsskål med potatisen (som gärna kan vara hel om den är liten – annars skuren i kvartar.

8. Blanda ingredienserna till dressingen och häll den över salladen.

9. Servera med fetaost i bitar och svarta oliver.

Margareta Frost Johansson

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".