Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Nya recept från Radiokockarna varje vecka i P4 Sjuhärad

Apelsin - och ingefärsglaserad fläskkotlett med fikon- och rosepepparsås

Publicerat fredag 12 december 2008 kl 11.08

4 Personer 

4 fläskkotletter
Flingsalt och nymalen svartpeppar

Glace
2 msk tomatpuré
1 finhackad vitlöksklyfta
½ Msk finhackad färsk ingefära
1 msk farinsocker
½ Msk rivet apelsinskal
Saften fån en apelsin 

1: Sätt ugnen på 200 C

2: Blanda alla ingredienser till glacen, häll över allt i en kastrull och koka ihop i 2 minuter. Stek fläskkotletterna nästan färdiga och lägg dom på en smörad ugnsform.

3: Pensla på glacen på fläskkotletterna och låt dom gå färdig i ugnen.

Fikon – och rosepepparsås
1 finhackad schalottenlök
1 msk krossad Rosepeppar
1 msk koncentrera kalvfond2 dl vatten
3 dl vispgrädde
30 g torkade julfikon 

1: Smörfräs roseppeppar och lök tillsammans i en kastrull utan att det tar färg. Tillsätt kalvfond, vatten och grädde. Låt såsen koka till lagom konsistens. Blanda ner fikon och smaka av med salt och nymalen vitpeppar. Servera ugnstekt potatis till kotletterna

Göran Nilsson

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".