Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Nya recept från Radiokockarna varje vecka i P4 Sjuhärad

Ansjovisströmming smaksatt med äppelcider

Publicerat torsdag 18 december 2008 kl 11.49

600 g strömming
1 liten burk ansjovis (Grebbestad)
1 knippe finhackad dill
2 dl vispgrädde
1 dl äppelcider
1 dl ströbröd
25 g smör

1: Sätt ugnen på 200 C
Lägg en bit ansjovis på varje strömmings köttsida, avsluta med dill. Rulla ihop strömmingen och lägg dem i en smord ugnsform, salta lite.

2: Slå på ansjovisspadet som blev över.

3: Blanda grädde och äppelcider och häll det över strömmingen.

4: Sikta över ströbrödet, klicka på smöret och ställ in formen i ca 20 minuter.

Servera potatismos och lingonsylt till strömmingen.

God jul

Göran Nilsson 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".