Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Nya recept från Radiokockarna varje vecka i P4 Sjuhärad

Ryggbiff med rostad paprika och majs

Publicerat fredag 2 januari 2009 kl 10.06

4 ryggbiff á 170 g
Salt och nymalen svartpeppar
Rapsolja och smör
1 röd paprika
1 gul paprika
1 grön paprika
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 dl majskorn
3 msk tomatpuré
2 dl vatten
1 msk koncentrerad kalvfond

1: Sätt ugnen på 225 C.

2: Del och kärna ur paprikan, lägg dom i en smord ugnssäker form. Rosta dom nästan svarta i övre delen av ugnen.

3: Lägg paprikan i en plastpåse, låt ånga av och svalna.

4: Skiva löken, finhacka vitlöken och strimla paprikan.

5: Fräs löken, vitlöken och paprikan några minuter i en, stor kastrull i rapsolja och smör. Blanda ner majsen och fräs ytligare i en minut. Blanda ner tomatpurén och rör om ordentligt. Häll på vattnet och fonden, låt småkoka i ca 10 minuter, Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.

6: Stek biffarna ett par minuter på varje sida, salt och peppra. Lägg biffarna på ett fat och häll paprika röran ovanpå.

Serveras med nykokt pasta

Smaklig måltid

Göran Nilsson

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".