Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Nya recept från Radiokockarna varje vecka i P4 Sjuhärad

Klassisk äggakaga med fläsk och äpple

Publicerat fredag 2 januari 2009 kl 10.20

4 personer

5 dl mjölk
7 ägg
1½ dl mjöl
1 krm salt
300 g rimmat fläsk
2 stora röda äpplen
Smör

1: Sätt ugnen på 200 C.

2: Vispa ihop mjölk, ägg, mjöl och salt till smeten.

3: Stek fläsket gyllenbrunt på båda sidor. Lägg fläsket in smord djup ugnsform

4: Slå smeten över fläsket och grädda färdigt kakan i ugnen i ca 25 minuter.

5: Skala och kärna och skiva äpplena. Stek äpplena vackert gyllenbruna i smör. Lägg äppelskivorna ovanpå kakan när den är färdig.

Serveras med lingonsylt.

Smaklig Spis

Göran Nilsson

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".